Pasta śniadaniowa - jajeczna z sardynkami |
Pisałam, że na blogu pojawią się pasty śniadaniowe i nie kłamałam :) Była już z wędzonego kurczaka, była z tuńczyka, a teraz jajeczna, ale z sardynkami. Prosta w przygotowaniu i fenomenalna w smaku. Wystarczy dobrze doprawić solą i pieprzem oraz dodać trochę świeżego koperku :) Oczywiście, możesz też dodać inne ulubione przyprawy.
Taka pasta wystarcza na jedno lub dwa śniadania i parę kanapek do pracy, w zależności od liczebności rodziny ;)
Składniki:
- 3 - 4 jajka ugotowane na twardo
- 55 gramów (pół puszki) sardynek w sosie pomidorowym
- kilka gałązek świeżego koperku
- ok. 2 łyżek majonezu
- sól, pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
1. Do blendera wrzuć: jajka, sardynki i posiekany koperek. Dodaj dwie łyżeczki sosu pomidorowego z puszki i łyżkę majonezu. Zmiksuj na gładką masę.
2. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj ewentualnie jeszcze jedną łyżkę majonezu do uzyskania odpowiedniej konsystencji, zmiksuj krótko.
3. Podawaj z ulubionym pieczywem!
Pasta jajeczna z sardynkami będzie idealnym dodatkiem do ulubionego pieczywa! |
ciekawy pomysł, takiej nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na odmianę pasty jajecznej, już czuję, że mi zasmakuje :) Na pewno skorzystam, mąż się ucieszy na takie śniadanko :)
OdpowiedzUsuń