poniedziałek, 21 maja 2012

Masło czosnkowe idealne do potraw z grilla

Proste jest piękne, a czosnkowe masło zawsze jest "hitem" spotkań przy grillu. Smakuje najlepiej, kiedy dobrze "przegryzie się" z czosnkiem, dlatego warto przygotować je dzień przed planowanym spożyciem ;)

Dla mnie masło czosnkowe i ziemniaki z grilla lub ogniska to połączenie idealne ;)

Składniki:

- kostka masła w temperaturze pokojowej
- 2 ząbki czosnku (jeżeli bardzo małe to trzy)
- około łyżeczki drobno pokrojonej natki pietruszki (może być też suszona)
- szczypta soli do smaku

Przygotowanie:

1. Masło przekładamy do miseczki lub do moździerza (ja się jeszcze nie dorobiłam;P). Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, natkę i sól, całość dokładnie mieszamy.

2. Odstawiamy do lodówki - najlepiej na całą noc.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wypróbowałeś przepis? Zostaw komentarz, daj znać mi i innym Czytelnikom, co sądzisz :) Dziękuję!